Sala Gran

LAC 2022… 10 anys en ruta!

Noticies

El setembre de l’any 2013 un grup d’artistes, professionals de la salut mental i entusiastes de l’art, vam iniciar el LAC-Laboratori d’Art Comunitari, una proposta d’art comunitari adreçada a tota la ciutadania, sense persones excloses, que volia i vol trencar amb els estigmes que pateixen aquestes persones, que entén la diversitat com un valor i que vol promoure un canvi, un nou acostament a l’art i la cultura. I ja portem 10 anys en ruta!

Ha estat un viatge viscut com una autèntica odissea, sense els perills ni monstres que Odisseu va enfrontar i sí acompanyats d’autèntics herois i heroïnes en aquest nostre periple: persones, moltes d’elles vulnerables, persones que viuen o han viscut en un hospital, una presó, una casa d’acollida i moltes situacions més. A tothom qui heu compartit part d’aquest viatge amb nosaltres, gràcies; gràcies per la vostre generositat, per any rera any de sorprendre a tothom amb les vostres propostes. Gràcies també pel vostre exemple de superació, resiliència, humanitat… sou els mestres de vida de qui aprenem cada any. També gràcies a totes les persones, professionals, patrocinadors, col·lectius i entitats de Sant Boi que heu participat cada any, donant suport amb el vostre temps i esforç a un projecte que sense vosaltres no hauria pogut existir. I per acabar, gràcies a tu visitant de casa nostra, sense vosaltres, aquest canvi no hauria estat possible…

I ara arriba aquesta 10a. edició de celebració que podreu veure i gaudir des del proper 12 de novembre… Esteu atents! ;D

Les entitats motores d’aquest projecte des de l’any 2013 han estat: Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Germanes Hospitalàries Benito Menni. Dirección General de Salud Mental de la Ciudad de Buenos Aires (Argentina). Presó de Brians. Presó 4 Camins. Presó de Wad Ras. Fundació Marianao. Fundació Balmes. Fundació Cassià Just. Esplai Eixida. Llar d’Avis Sant Josep. Llar Nova Esperança. FeinArt. Grup d’Alfabetització de l’Ajuntament de Sant Boi. Taller de Manualitats per persones amb discapacitat de l’ Ajuntament de Sant Boi. Taller de Manualitats  de gent gran de l’ Ajuntament de Sant Boi. Tots Som Santboians. Suso Espai. Ludoteca l’Olivera. Esplai la Semilla de Trigo. Centre Obert Don Bosco. Centre Obert Gynko. El Carreró. Veus de Poeta. Pedagogium COS. Escola Joan Bardina. Escola Parellada. Escola Ciurana. Escola Vedruna. Escola Montbaig. Institut Camps Blancs. Associació de Dones de Sant Boi.