-

‘Desplaçades’, quan l’art s’ajunta amb la solidaritat…

Activitats Noticies

Fa pocs dies es va realitzar una acció artística a la Pl. Ajuntament de la nostra ciutat commemorant el Dia Mundial de les Persones Refugiades, un projecte escolar que havia començat mesos abans i que aquell dia agafava forma. El projecte ha estat dirigit des de l’Ajuntament i el Centre d’Art i amb la col.laboració de l’artista Nien Boots i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat per a reivindicar el dret d’asil i el paper de Sant Boi com a Ciutat
Refugi.

Prop de 84 milions de persones arreu del món es troben en situació de desplaçament forçat, malvivint  en campaments de refugiats: amb el treball plàstic i les reflexions, desenes de nens i nenes han estat coneixent aquesta circumstància a les seves aules,i pensant sobre els drets de les persones a migrar i demanar asil, per acabar realitzant una peça artística que va generar una instal·lació comunitària pública que va ocupar la plaça el passat 20 de juny, un homenatge a totes les persones afectades. Més endavant els nens i nenes participants gaudiran d’una visita guiada a una exposició sobre el tema que hi haurà a partir de l’octubre al Centre d’Art on també es farà un recull de les peces realitzades amb llarg d’aquests 5 anys de projecte. Benvinguts!