Sala Gran

Jornades de recerca i docència artística. Segona Jornada: Dialògiques procedimentals als tallers de creació.

Activitats Noticies

Segona Jornada: Dialògiques procedimentals als tallers de creació.

Les Jornades de recerca i docència artística #Methodo vs Opus. Camins creatius, obra i societat s’emmarquen en el projecte «Lògiques Il·lògiques: metodologies de creació artística» de Can Castells Centre d’Art i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Coordinació de la segona jornada: Andrea Martínez Arroyo, Joan Miquel Porquer Rigo i Rafael Romero Pineda. Amb la col·laboració de: Grup d’Innovació Docent Consolidat ATESI (Art, Territori, Estratègia docent, Sostenibilitat i Intervenció social, GINDOC-UB/162), Grup ApS(UB) – Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Equip Deganal de la Facultat de Belles Arts i Simina Alexandra Crisan.

 

DIÀLEG

Viure l’escultura, conversa intergeneracional amb els escultors Javier de Mendoza i Jaume R. Vallverdú.
Dos escultors als qui separen vàries generacions, abans alumne i professor, dialoguen des d’una perspectiva autobiogràfica sobre quines decisions els han portat a dedicar-se a aquesta comesa, les seves referències, influències i precedents, per tal d’albirar-les al públic i fer-lo partícip.

Ambdós compartiran espai i guiaran una conversa a partir dels següents punts orientatius: la importància de l’espai de taller, el procés creatiu i la metodologia de treball –idea, esbós i maqueta–, processos, sistemes, materials i eines de treball en l’escultura, exposició i visibilitat de la feina personal. Durant aquest intercanvi i en acabar-lo, el públic assistent estarà convidat a plantejar els seus dubtes i qüestions al respecte d’allò del que s’ha parlat: de l’ofici d’escultor. Per a totes les edats.

 

 

 

 

OBRES DE COCREACIÓ

Crescendo. Espiral Fibonacci, amb Arnau Moreno i Grau (dansa), Eulàlia Grau i Costa, Andrea Martínez Arroyo i Joan Miquel Porquer Rigo (escultura i art tèxtil). Espectacle de dansa contemporània, taller tèxtil i joc. A través de les vivències d’un personatge ens transportarem als mons imaginaris i de record intergeneracionals. Us convidem a portar bates d’escola o de diferents oficis: si encara les feu servir, us les podreu posar; si són de rebuig, ens les podreu donar. Entre tots i totes farem créixer l’espiral… Us hi esperem!
Públic familiar (de 3 a 12 anys)

Trenquem ous? amb Rafael Romero Pineda.
Nens i nenes, amb aquesta activitat us convidem a fabricar pintures molt antigues, com ho feien els egipcis, els bizantins o els artistes de l’impressionisme. Trencarem ous, ja que necessitarem els rovells per fer aquesta pintura que es diu “Tremp d’ou”. Porteu de casa bates i roba vella, doncs ens tacarem una mica, res que la rentadora no pugui solucionar. Ens ho passarem genial i pintarem junts un molt llaminer mural que penjarem al CCCA.
Públic familiar

Serigrafia el CCCA a la teva samarreta, amb Julio César Ortega Solano.
Serigrafia la teva samarreta amb motiu de l’exposició «Lògiques il·lògiques» al CCCA.
Porta’n una de casa i estampa-la de manera personalitzada. Imprimirem sobre samarreta blanca o de color, utilitzant tintes a l’aigua respectuoses amb el medi ambient. Posarem al teu abast totes les eines perquè coneguis com es treballa la tècnica de la serigrafia: partint de la idea, passant pel fotolit, l’emulsió, la pantalla, la maquina carrusel, el registre i finalment l’estampació. T’emportaràs una experiència única coneixent-la de prop!
Totes les edats.

Transcendència, Juguem a ser creadors/es d’espai i temps, per Arnau Moreno i Grau (moviment) i Andrés Ortega Cruz (instal·lació).
Activitat a partir del moviment i la dansa. Amb cordes de macramé i amb l’ajuda de diferents objectes construïm recorreguts, tot elaborant un discurs físic i temporal, en forma d’instal·lació artística. Organitzarem geomètricament l’espai per construir una obra entre tots i totes!
Tots els públics.