Arriba un nou LAC carregat de sorpreses, un #LAC19 ple d’aires femenins i col.lectius que han estat treballant la part més íntima de tota persona… el microcosmos personal, la pròpia casa, aquell espai personal i intransferible que fa part de l’essència d’un mateix… Benvingudes a COSMOCASA!

Quan tenies febre o mal de panxa, quan et llevaves amb tanta gana, o quan estaves una mica moix, quan tenies un mal son, quan no podies dormir… Qui venia? Qui et feia el teu plat preferit? Qui et feia marxar la por? I el mal son, i les cabòries? Segurament et vindrà al cap una dona… la mare? l’àvia?

El Laboratori d’Art Comunitari #LAC19 d’enguany esta dedicat a totes aquelles mares, àvies, cuidadores que des de l’inici de la humanitat s’han fet càrrec de tot allò que te a veure amb la cura de les persones, de la llar, amb un amor i dedicació que, als nostres ulls, les converteix en veritables heroïnes, sense les quals el món no hagués pogut girar ni existir tal i com el coneixem ara… A totes elles, gràcies!

De la ma de set dones artistes (Zita Rodrigues, Nien Boots, Helena Garcia Ulldemolins, Rosa Satoca, La Gàl.lia i Laura del Valle) convidem a participar a més de 400 persones de diferents entitats de Sant Boi (INS Camps Blancs, Grup dones alfabetització, Artistes del carrer Benito Menni, Centre Obert Don Bosco/Fundació Marianao, Col.lectiu Suma, Llar d’Avis Sant Josep…)  i reflexionar conjuntament sobre aquestes cuidadores, sobre la casa, els seus espais i els somnis, com els llits, on passem una gran part de la nostra vida dormint, compartint, imaginant o creant. No diuen que cada casa és un món?… Per a nosaltres cada casa és un Cosmos!

També hem comptat amb la participació de grups de diferents unitats de la Dirección General de Salud Mental de la Ciudad de Buenos Aires, una interessant col.laboració que ja vam encetar l’any passat.

Articles relacionats #LAC19 i “Cosmocasa”: Sobre les cures, sobre la intimitat, sobre la seva visibilització (part I).

Articles relacionats #LAC19 i “Cosmocasa”: Sobre les cures, sobre la intimitat, sobre la seva visibilització (part II).

“COSMOCASA” al #LAC19
de 7 setembre a 28 desembre de 2019

(inauguració 7 setembre 11:30h.)