#LAC19 i "Cosmocasa": Sobre les cures, sobre la intimitat, sobre la seva visibilització (part II).
Continuem explicant-vos amb més detall cadascuna de les instal.lacions que trobareu al Cosmocasa del #LAC19 resultat de la interacció i les reflexions compartides entre 6 artistes dones i diferents col.lectius de la ciutat sobre la casa, els seus espais i els somnis, les cuidadores i tot allò que envolta aquest microcosmos íntim i alhora secret... Cada casa és un cosmos!

Artista | Laura del Valle
Cocreadors participants | Usuàries Llar d'Avis Sant Josep
Títol proposta | Culto a las que Cuidan


És una intenció reflexiva sobre les cures i qui les practiquen dia a dia. És una intenció dirigida cap a qui es manté dempeus i ens acompanya conm un alé de vital importància que ningú veu. Cal superar la immediatesa que s'encarrega de dinamitar qualsevol subtilesa carregada d'intenció i emoció, i cal parar, pensar i veure qui ens sostè en aquesta vida, com ho fa i per què.

Y agradecer. Agradecer una taza caliente de sopa cuando estamos resfriados, unos consejos al teléfono para bajar la fiebre cuando llevamos 10 años viviendo fuera, si el zumo lo preferimos con pulpa o sin, que recuerden siempre como tomamos el café en el bar de la esquina, una forma precisa de doblar las camisetas por que es así como nos gusta, unos tuppers viajeros entre casas de cuidadoras y nuestros hogares, un detalle sin venir a cuento...

I ho han manifestat amb altars a la manera mexicana per a fer homenatge a qui es dedicar a fer això, posant allò domèstic en un lloc de culte i reivindicar-ho... Veureu estructures, imatges, objectes amb petits significats i enormes resultats directes a les emocions col.lectives.


Artista | Nien Boots
Cocreadors participants | Grup d'artistes de l'àrea de Diversitat funcional Benito Menni CASM i Grup d'Alfabetització
Títol proposta | Camas Bien Sorprendentes


Al cosmos de la casa no poden faltar els llits! Passem moltes hores de la nostra vida al llit, però ... Per què sols un llitet acollidor on passar la nit amb el llum tancat? I la proposta gira entorn a dos models de llit, un llit de circ, un espai per a jugar i compartir i on un taulell d'escacs apareix per sobre de les mantes... i un llit incòmode on les preocupacions com a dones, mares, infermeres, netejadores i molt més es manifesten.