Arriba el BAAU, el projecte Barri Antic Art Urbà.
Gràcies a la iniciativa dels Pressupostos participatius 2019, s'estan duent a terme diferents actuacions al districte Barri Centre-Vinyets, i una serà la dignificació del Nucli Antic per mitjà d'accions artístiques com a eina de transformació urbanística.

L'objectiu principal d'aquest projecte és que el Nucli Antic millori la qualitat de vida del seu veïnat, que convidi al passeig, que incorpori l'art i la cultura com a elements transformadors i de canvi i que a través de les millores dels seus accessos es dignifiquin els espais i els carrers amb accions artístiques, i també s'activi el comerç de proximitat augmentant l'oferta i creant oportunitats d'ocupació. I com es vol aconseguir? Per mitjà de la col·laboració veïnal i la riquesa de coneixements dels seus habitants.

Com a primer pas es va comptar amb un grup motor format per veïnes i veïns voluntaris, creadors i artistes residents al barri i tècnics municipals, amb el CCCA al capdavant, que van iniciar una fase de reflexió que els va dur a plantejar-se l'inici d'algunes accions, com fer una visita pel barri i escollir espais susceptibles d'intervenció d'acord amb la normativa urbanística i dins del pla especial que té el barri antic. Després, es va iniciar un procés participatiu durant la Capvuitada on es va preguntar als veïns, entitats i associacions de la zona que van voler participar tres preguntes per tal de poder decidir què volien explicar i quin relat:

1. Amb quina paraula definiries el barri?
2. Quin és el record - real o inventat! - més poderós que tens del barri?
3. Com t'imagines el barri al 3019?

Amb aquestes respostes, els creadors de la zona com Estudi 1859, Nien Boots, Laura del Valle, Iván Bravo, Iván Castro, La Gàl.lia, Carol Jáuregui, Ivan Marzolla i Rosa Satoca s'hi han posat a treballar en diferents propostes. Ara toca decidir... Un espai de jocs, un racó de pensar, una estètica boja, un mobiliari adequat?

Restem a l'espera dels resultats del jurat i tot a punt per a començar a transformar el Barri Antic. Us mantindrem informats!