Un ovni en un jardí còsmic: Antonio Berral
Si ja heu vingut de visita al CCCA haureu vist que alguna cosa estranya passa als Jardins del Centre, de vegades es veuen uns llums blavosos i altres sorolls de baixa intensitat... Han arribat els alienígenes al CCCA i n'Antonio Berral n'és el responsable!

Una nau espacial a tamany natural s'ha instal.lat enmig del cràter que ha aparegut en un racó del jardí superior... Una nau interestel·lar platejada, amb antenes i cabines de vidre que te obertes les seves portes; dins està ple d'aparells estranys que fan llumetes i un alienígena de la raça X hiverna en ell...

Antonio Berral és jardiner de professió i un gran amant de l'ecologia, sensible pel medi ambient i especialista en recollir i reinterpretar deixalles i restes materials, és de la filosofia que no s'ha de desperdigolar res i que tot pot tenir una nova vida... Per això es dedica a construir petits aparells, un d'ells una magnífica còpia del famós robot R2D2, el de la mítica sèrie cinematogràfica Star Wars i que ara exposem a l'exposició "COSMOS, Art Alienígena al CCCA". Després vindria la resta de la història, fins deixar-se convèncer per les ments boges que ronden pel nostre Centre que podria atrevir-se amb una peça de grans dimensions... I així va néixer aquest meravellós platet volador! Més de tres mesos de feina intensiva en solitari, o a estones ajudat per amics o família han aconseguit que tota una gran massa de ferralla que vam anar recollint i alguna planxa metàl.lica prestada, es convertís en la fantasia que exposem aquests mesos en el nostre espai... I ara és l'estrella de l'exposició, tothom gaudeix un munt experimentant una sensació similar a 2001, Una Odissea de l'Espai entrant en aquest cubicle galàctic o fent-se fotos a l'exterior d'aquest objecte no identificat!

I com no podíem deixar de prescindir dels seus serveis, l'hem convençut perquè ens ensenyi a fer petits robots en un dels tallers que tenim programats... Enhorabona, artista!