Un 2018 pel CCCA rodó i engrescador!
Un any 2018 que hem volgut tancar fent una petita valoració amb dades i impressions que hem anat recollint (algunes de les quals ja vam publicar AQUÍ i que ens serveixen per a seguir l'evolució i estat de salut de la proposta que el CCCA Can Castells va anar implementant des de finals del 2016, esdevenir un espai centrat en l'art comunitari i fomentar la divulgació d'artistes propers a la nostra ciutat. Ara us expliquem com ha anat... Som-hi!

- En aquest 2018 la xifra de visitants ha augmentat un 30% respecte a l'any anterior, rondant els vora 23.000 participants. Les xifres comprenen les visites als espais expositius Sala Gran i Sala Magna, els alumnes que han participat en les propostes didàctiques d'aquestes exposicions, els usuaris dels tallers artístics i a activitats puntuals d'altres organitzadors. Si ho mirem amb perspectiva, des que vam engegar la nova línia del Centre, els resultats són molt satisfactoris, un 190% més de participació, la qual cosa ens indica que l'oferta cultural que us havíem plantejat ha rebut resposta, i molt bona! ;)

- Hem col·laborat amb gairebé tots els districtes de la ciutat, per la qual cosa el CCCA també ha estat d'alguna manera in situ a molts punts de la ciutat. També hem obert les ales a més col·laboracions, intermunicipals, i externes, resultats de les quals, per exemple, hem pogut veure una exposició fotogràfica social sobre la Mediterrània i els refugiats, o una performance artística amb més de 800 alumnes dels CEIP de Sant Boi pel mateix motiu, o una gran acció de street art amb ArTABOO i joves artistes santboians i d'arreu d'Europa. També hem obert projectes amb Sudamèrica - Argentina amb el LAC -, i aviat ens preparem per desembarcar a Europa, amb altres propostes artístiques en partenariat. I per acabar el 2018, hem establert un conveni de col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona que va començar amb els tallers de l'exposició 'Colors', amb un dia de performances artístiques 'Presències', i acabat l'any amb la nova exposició 'Ludo, Ludere, Ars', propostes artístiques dels alumnes d'escultura de la Universitat que lliga amb el concepte del joc que va encetar el #LAC18. També hem tancat el 2018 amb una petita col·laboració entre el Parc Sanitari Sant Joan de Déu / Torrents d'Art i la Fundació Suñol ubicada a Barcelona i va consistir en participar amb petites peces escultòriques a l'exposició "ACTO 40: Sinéad Spelman. Descanso en la huida."

- S'han realitzat 10 exposicions entre la Sala Gran que llança la majoria de les exposicions col·lectives i la Sala Magna, que se centra en les propostes locals. I la proposta educativa, amb els tallers artístics de Dibuix i Pintura, de Ceràmica i d'Experimentació, ha triplicat el nombre de participants, amb ocupació cada dia de la setmana (aviat us informarem de més novetats). A més el Taller de Ceràmica s'ha renovat i ara disposem de torns, forn i material de taller, una part gràcies a la desinteressada donació que na Mercè Jeremias i família va cedir del taller ceràmic de l'Andreu Bosch, escultor i ceramista recentment desaparegut, al nostre Centre... Moltes gràcies!

I encara ens deixem moltes més coses, com sempre, és un no parar!
I recordem i agraïm un altre cop la complicitat de molts col·lectius i de persones interessades, i dir que aquest CCCA no seria possible sense tothom, gràcies de cor!

Per a més informació, seguiu el canal de notícies que s'han anat produint al llarg d'aquest curs AQUÍ