'PRESÈNCIES', una mostra de performance artística
El CCCA vam engegar fa uns mesos un conveni amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona per establir línies de treball i aprenentatges artístics compartits. Una de les primeres accions va ser la col.laboració amb Rafael Romero, professor de la Facultat, en els tallers sobre el color que 'Colors' va proposar i que van exhaurir les places amb canalla i adults entusiasmats. I en aquesta ocasió, com al CCCA estem oberts a experimentar amb l'art i l'acció comunitària, us volem convidar a conèixer la performance artística, amb joves artistes que s'estan especialitzant en aquesta disciplina tan peculiar. I és per això que hem organitzat 'Presències', una mostra de performance per dissabte 9 de juny des de les 18h. als Jardins del CCCA: alumnes de la Facultat de Belles Arts de la UB i estudiants de l'Institut del Teatre, realitzaran varies propostes artístiques en contemporani, com propostes de dansa, instal.lacions cocreatives i performances artístiques. Totes les propostes que podreu veure han estat creades per aquest dia.

Un exemple d'algunes peces presentades:
'No ho veus, ho no ho vols veure', de Rosario Tonon, serà sobre el silenci i la violència de gènere o 'Art-tificial', una experiència visual entre lo artificial i lo natural, 'La Foscor del Desig', d'Idulina Massa, sobre la fosca nit, la naturalesa i tot allò que amaga. O 'Watashi', de Jaume Luque, sobre el cos físic d'un coreògraf, o Júlia Ugarte amb 'Tesseract', una peça que investiga la dansa treballant l'espai-temps.

I per acabar, un text molt explícit que ens explica l'art de la performance i altres alegries... Que el gaudiu!


"La performance és l'art de la presència, l'aquí i l'ara. I en aquests temps de virtualitat, de núvol, i de mass media, l'art d'acció és una de les apostes més ètiques.

La sola presència de l'artista, ja és una comunicació pròpia en si mateixa. El performer comunica a un públic que és el beneficiari de la seva informació, en una horitzontalitat de poders entre els presents. Públic que moltes vegades pot interactuar en l'obra, en la comunicació, o preguntar al protagonista. O marxar indignat. Eliminant així, la barrera falsament creada entre emissor i receptor en el món de l'art.

Des del CCCA ens alegrem de poder oferir i abrigallar aquest cicle de performances dels alumnes de la Universitat de Barcelona. I esperem que cada any es repeteixi, amb la intenció que sempre els artistes, es mostrin a ells mateixos en un món actual ple de sorolls dissuassius que dilueixen constantment la pròpia individualitat".
Manuel Morales.