'COLORS' a les escoles
Fa un parell de mesos ja us parlàvem d’un projecte que s’està gestant – en fase inicial – a les escoles: 'COLORS', una experiència amb els colors com a element primari a les nostres vides, com a llenguatge de les emocions i de les interpretacions que fem d’aquest món multicolor vist des del punt de vista dels infants.

‘Colors’ s’inaugurarà al CCCA aquest 3 de març i serà un espai expositiu i experiencial on artistes i petits faran seus els racons de Can Castells, i es divertiran amb l’art dels colors. Des de quatre escoles de la ciutat, els CEIP Gaudí, Amat Verdú, Casanova i Casablanca i a tots els cicles, s’han preguntat què són els colors, de quin color es veuen, què és per a ells un magenta o com s’imaginen una vida sense colors. I nosaltres n’hem gaudit molt acompanyant-los. Però els nanos i els mestres també, com ens explica la directora del CEIP Casablanca, na Alicia Moreno:

“Ha estat una experiència molt enriquidora. Els mestres han valorat molt positivament que el CCCA hagi vingut a fer-lo a l’escola. Ha engrescat a criatures i a mestres per igual!”

“A partir d’ara i després d’experimentar amb imatges i seguint unes pautes que ens connecten amb les emocions que ens produeixen, farem tallers d’autoretrat amb materials reciclats, creació de GIF’s a l’aula multimèdia, experimentarem amb pintura... tot això des d’infantil i fins a 6è, sobretot a plàstica i a música, però també a anglès, i sobretot, com els més grans, aplicat a les noves tecnologies fent gifts amb l’ús de la càmera i l’edició de vídeo... Estem aprenent a aprendre, és a dir, el llenguatge multimedial com a via per descobrir i treballar els colors. I sobretot, amb els colors estem treballant les emocions.”

“Estem molt agraïts i encantats de col.laborar amb el CCCA.” Aquí us deixem allò que han escrit a la seva pàgina. El CEIP Casablanca és una escola que ja te experiència de treball amb altres entitats i equipaments del barri, com La Gralla, Els Garrofers i el Projecte Gorki. I nosaltres més, molt més. Gràcies, escoles!