Una nova edició del LAC i la incidència de l'espai a la ciutat
Torna una altra edició del programa LAC, el Laboratori d'Art Comunitari, i arriba ple de novetats que us expliquem a continuació:

La nova etapa del CCCA que sabeu vam engegar fa uns mesos que es centra en l'art comunitari, també ha afectat el programa LAC, i com a centre artístic de referència del Baix Llobregat, ja és tota una realitat.

Una de les novetats del LAC'17 és que Eduard Ruiz serà el comissari d'aquesta edició. Jove creador santboià i investigador artístic, ha exposat a l'After, NauEstruch, Can Felipa, Ars Santa Mònica i altres espais. I proposa l'enunciat 'Espais de carn i ossos' un concepte que ens convida a repensar les nostres capacitats per veure el territori amb una mirada critica des de l'art contemporani: com es construeix la identitat de la nostra ciutat i com els canvis urbanístics ens fan canviar a tots?

Seran propostes que interactuaran per visibilitzar el que ens és invisible, un procés conjunt entre espais de la ciutat, entre artistes i col·lectius locals. I ja s'està treballant. Volem que aquest 2017 el LAC es faci preguntes sobre aquesta nova cartografia de la ciutat, quin paper desenvolupa dins la societat, i concretament, com afecta a les relacions humanes. Aquests processos artístics tenen per vocació reactivar físicament l'ús i el significat dels espais malauradament amagats o poc coneguts: solars abandonats, edificis antics o equipaments que no s'acostumen a visitar per prejudicis, com els centres de Salut. Les propostes artístiques resultants seran presentats en una exposició al CCCA el proper mes de setembre, així com en els espais ciutadans acondicionats, però abans podreu anar seguint els diferents processos creatius des de les xarxes socials amb el hashtag #LAC17 i una plataforma digital que obrirem properament.